Nyheter

Förundran i Nyhetsmorgon

Katrin och jag fick sitta hos programledaren Jenny Alversjö i Tv 4:s Nyhetsmorgon söndagen den 5 juli och berätta om förundran. Samtidigt fick vi ett helt uppslag om vår förundranspromenad på SvD Idag-sidan. Och effekten lät inte vänta på sig. Förundranseffekten gick upp på försäljningstoppen både på Bokus och Adlibris.

Här kan du se inslaget 

Psykologiredaktör på HÄLSA

Jag har fått ännu ett frilansuppdrag. Från och med årsskiftet blir jag psykologiredaktör på tidningen HÄLSA. Jag kommer främst att vara ansvarig för deras nyhetssida om aktuell forskning och andra nyheter som rör vårt psykiska välmående. Yeaaaaaaah!

Här kan du läsa mer om tidningen, www.halsa.se

Skriva, rita, måla

Playshop! I våras arrangerade jag den första playshopen tillsammans med konstnären Annika Lynton. Vi kombinerade skrivande och målande – och positiv psykologi. Inte av någon speciell anledning alls, helt utan mål och syfte. Bara för att det är kul. Och nyttigt att stöka om lite bland neuronerna och skapa lite nya kopplingar uppe på hjärnkontoret. Det blev väldigt uppskattat, så i höst kör vi igen. Mejla mig om du vill vara med. Datum inte fastställt ännu.

Bli hänförd i fem steg

Vill du återupptäcka livet och låta dig hänföras? Spännande ny forskning visar att förundran är den ultimata kollektiva känslan. Den motiverar människor att göra saker för vårt gemensamma bästa, samtidigt som det skapar en känsla av att tiden saktar av eller stannar upp och gör oss mer tillfreds med livet.

Läs artikeln i Modern Psykologi här: https://modernpsykologi.se/2017/12/18/bli-hanford-i-fem-steg/

Frukostföreläsning

Hur kommer det sig att hjärnan fungerar som ett kardborrband för oro och negativitet? Och är du medveten om hur viktigt vårt välbefinnande är? Inte bara för den ”banala” lyckan utan för att det skyddar oss från stress, ökar vår inlärningsförmåga, får oss att fatta bättre beslut och bli mer produktiva och kreativa.

Frukostföreläsning om positiv psykologi planerat hos Petra Brask AB. Jag berättar om aktuell forskning inom positiv psykologi, hur vi kan bygga välbefinnande på sikt och stå starkare i såväl med- som motgång.