MME-priset

Det finns många duktiga frilansare som kämpar under hårda omständigheter och i osäkra tider. Därför instiftade jag MME-priset 2013. För att ge uppskattning, stöttning och cred, i avsaknad av julfester, peppande chefer och it-support. Speciellt svag är jag för de som vill göra skillnad på riktigt. Som har en agenda av medvetna val och stor omtanke.

Sandra Kinnaman Nordström, mottog 2017 års MME-pris för sin insats för ett hållbarare samhälle.

MME står för medmänskligt entreprenörsskap, och till skillnad från MMA (Mixed Martial Arts) där man slår ner andra, vill MME – med alla till buds stående medel – slå upp de stora gärningar som en ensam frilansare kan åstadkomma.

Priset syftar till att lyfta, stötta och prisa en entreprenöriell innovativ kraft som främjar det goda, kärleksfullt omfamnar det hållbara och värnar det medmänskliga.

Pristagare:

2013 Lotta Hellman
Bakom detta väna välbadade yttre står en kvinna i skinande rustning. Likt en riddare har hon klivit fram under 2013 och granskat vår omvärld med en blick hård som stål. I etern går hon till allas vårt försvar. När andra mest är intresserade av att krossa och slå ner står hon upp för den enskilda människans rätt att bestämma över till eget liv. Med kärlek, värme och en gnutta humor.
www.hellmanmedia.com

2014 Katrin Sandberg
För att du hade modet att vänta in din egen affärsidé, att så klockrent se varje människas unika story och väg. Generöst delar du med dig av visdom, kunskap och kontakter. Tack för att du sprider färg, form och solsken på allas vår väg.
www.sunnyrelations.com

2015 Kristina Pettersson
För att du vågade bryta dig loss från ett etablerat samarbete som kändes för trångt – och satsa stort på din alldeles egna vision om flera terapiformer under samma tak. Samtidigt som du hjälper kvinnor som blivit sexuellt utnyttjade och introducerar en ny terapiform i Sverige. Vi älskar att Din insida tar plats – modigt, frisinnat & imponerande!
www.dininsida.se

2016 Gita Rajan
Att välja att varje dag påminnas om det du själv har varit utsatt för. I syfte att ge den hjälp du själv aldrig fick. Det är otroligt starkt. Du är en varmhjärtat läkare, en entreprenöriell virvelvind, en eldsjäl. Och framför allt, du är en lysraket i mörkret för de som förlorat tron på sina medmänniskor.
www.wonsa.org

2017 Sandra Kinnaman Nordström
För din starka tro på att vi kan skapa ett hållbarare samhälle. För ditt mod, din ork och din passion. För att du ser de ungas potential och ger dem verktyg att växa sig kreativa. För att du ser att mångfalden blommar som vackrast i en stor, färgstark och brokig bukett – att vi helt enkelt är starkast tillsammans.
www.thegoodtalents.com

Juryn består av de tidigare årens vinnare, tillsammans med mig. Vill du nominera någon som vars insats du beundrar? Mejla mig på sara snabela hammarkrantz.com.